Knasiga communitys på nätet

Communitys för smala intressen är i någon mån ett fenomen som hör till det förflutna. Tiden innan generella och allomfattande sociala medier som Facebook och Reddit lanserades. Många av dem som har smala intressen eller ett behov av att prata av sig om udda ting kan med stor sannolikhet hitta en Reddit-tråd eller en grupp på Facebook som passar dem. Man kan också vilja ha en undanskymd plats att föra sina samtal på, särskilt om man har ett intresse som man upplever inte passar in någonstans. För många människor, särskilt med udda intressen eller böjelser, kan ett community specifikt inriktat mot dem vara ett stort stöd i deras vardag.

På tal om communityn. Kompetens Express AB skulle nästan kunna betraktas som ett community för kompetens. De erbjuder kurser som förmedlar praktiskt gångbara kunskaper inom ledarskap, effektivitet och kommunikation. Alltid med fokus på de konkreta behov som finns på arbetsmarknaden. Kurserna ges väl paketerade över internet vilket gör dem enkla att kombinera med arbete eller andra studier. Besök kompetens express för att få reda på hur du kan höja din kompetens och bygga grunden för din fortsatta yrkeskarriär.

Ice Chewers

Ice Chewers är ett webbcommunity som samlar människor som tycker om att tugga på is. Medlemmarna diskuterar sina erfarenheter av att tugga is, hur de kom på att de tyckte om det och delar med sig av tips och tricks. Vad som kanske är överraskande är att det är ett gammalt community, det har funnits på nätet åtminstone sedan början av 00-talet.

Second Life

Second Life är tveklöst ett av de mer välkända exemplen på ett annorlunda webbcommunity. Dess glansdagar må vara över, men det verkar som att det fortfarande är ett community som används av hundratusentals människor över hela världen. Det finns få communities som det skrivits lika mycket om i vanliga medier som Second Life. Bland artikelfloran finns allt från omfattande guider till seriösa essäer. Det är inte så konstigt med tanke på att det nog är det hittills mest ambitiösa försöket att erbjuda människor möjligheten att leva ett separat liv online.

Men’s Long Hair Hyperboard

Men’s Long Hair Hyperboard är ett community för dig som är man, har långt hår och som tycker om att prata om ditt långa hår. Frågan är om det här communityt är så konstigt egentligen med tanke på hur mycket det pratats om skägg de senaste åren? Hur som helst, den som blir medlem i detta forum får en plats att prata om hur man bäst tar hand om sitt långa hår. Bland inläggen spenderas det också mycket tid på att försvara det faktum att man har långt hår. Om man ska tro forumets medlemmar försiggår det tydligen ett krig mot män med långt hår.

Leave a Reply

mts_best