De bästa communityn och sociala medierna

När det kommer till att vara aktiv på olika typer av communityn och sociala medier finns det otroligt mycket att välja på i dagsläget. En del följer helt enkelt sina personliga intressen, exempelvis fotboll eller datorspel, medan andra bara använder Instagram eller Facebook då och då. Därför kommer denna artikel titta närmare på vad det faktiskt finns för olika typer av communityn och vad man ska tänka på innan man väljer att gå med i ett.

Välja communityn och sociala medier

Det första man måste göra innan man väljer att bli aktiv någonstans är att fundera över vad man är intresserad av. En del trillar in på sociala medier som de tycker om, medan andra blir introducerad av vänner eller familj. Men för den som har svårt att hitta något som den gillar kan det vara kul att läsa recensioner kring hur olika comunityn fungerar. Dessutom finns det utmärkta enkätverktyg som en del företag använder för att titta närmre på hur bra comunityn och det sociala mediet är. I sin tur gör det att nya användare kan få en inblick i hur bra ett visst community är inom ett visst datorspel. Exempelvis anses World of Warcraft ha ett av de allra bästa comunityn som finns inom datorspelsvärlden, medan Fifa har ett av de sämsta. Anledningen till detta är med största sannolikhet att World of Warcraft är ett spel som spelas tillsammans med andra i grupp, även om man inte sitter bredvid varandra.

Communityn inom datorspel

Ett av de områdena där communityn är som starkast är inom datorspel som World of Warcraft, League of Legends och Counter Strike. Personerna som spelar dessa spel till fullo spelar nämligen flera timmar om dygnet tillsammans med andra. Det här innebär att spelarna skapar speciella band med varandra, vilket i sin tur skapar en gemensam känsla. Det kan också göra att spelarna skapar dedikerade grupper på sociala medier eller har specifika chattgrupper på olika forum. World of Warcraft är ett bra exempel där det exempelvis finns specifika fans för en viss ras i spelet. Det finns bland annat grupper på Facebook för de spelarna som spelar som troll eller undead. På så sätt kan spelarna skapa gemensamma mål och dela med sig av information kring olika typer av uppdateringar när det kommer till rasens färdigheter och liknande.

Det bör dock tilläggas att detta finns inom alla spel och inte bara inom World of Warcraft. League of Legends och Counter Strike är två andra spel som också har stark närvaro på sociala medier och det finns också flera communityn som håller samman på grund av just dessa spel.

Leave a Reply

mts_best