Barnbilder på sociala medier

Idag finns vad man skulle kunna kalla två skilda läger bland föräldrar. Det ena lägret är de som fullkomligt tapetserar sociala medier med bilder på sina barn. Det andra är de föräldrar som är väldigt restriktiva med bildpublicering, de kanske inte lägger ut bilder alls eller gör det väldigt sällan. Men vad är egentligen rätt? Det är en komplicerad fråga som vi ska försöka bena ut här. När man får barn är det vanligt att man känner att livet ges en helt ny meningsfullhet är viktigt och man vill visa sin älskade unge för alla. Men hur ska man tänka om man vill lägga ut bilder på sina barn?

large_format_camera_lensRisker med publicering

Innan man laddar upp den där gulliga bilden på sitt barn, finns det några saker som är viktiga att tänka på. Ofta när man publicerar bilder på sina barn på internet gör man det på offentliga sidor. Det betyder att även människor med ohederliga avsikter kan komma åt dem. Det är naturligtvis något som ingen förälder vill ska hända. För att undvika detta kan det vara bra att till exempel ha ett låst instagram-konto där du själv bestämmer vilka som kan se bilderna. En annan aspekt av ämnet är barnets integritet. Ett litet barn kan inte själv välja vilka bilder av hen som ska synas på nätet. Att lägga upp bilder som kan upplevas som pinsamma när det gått några år är därför en dålig idé. Det är roligt att spara minnen i form av foton och många föräldrar fotar sitt barn så mycket att både batteri och minne i kamera tar slut. Batteriproblemet är enkelt löst genom att ladda med powerbank
som man alltid kan bära med sig.

Fördelarna med publicering på internet

Även om det finns risker med att publicera bilder av sitt bilder på barn på nätet finns det också många fördelar. Om du har ett slutet Instagram- eller Facebook-konto kan du bjuda in utvalda att se dina bilder. Det göra att till exempel mor- och farföräldrar eller andra vänner och släktingar som bor långt borta kan följa barnet och dess utveckling via nätet. Man ska heller inte överdriva riskerna med att publicera bilder på sitt barn. Idag är det något som de flesta föräldrar gör, så länge man tänker en extra gång och väljer bilder med omsorg är riskerna väldigt små att råka ut för obehagligheter. Till sist finns det ytterligare en aspekt att tänka på: naturligtvis tycker du att ditt barn är det mest gulliga och perfekta som finns, men att lägga upp tio bilder om dagen på ditt barn på Facebook är att ta det hela lite för långt. Det är helt enkelt inte speciellt hänsynsfullt mot dina följare och vänner.

Leave a Reply

mts_best