Egentid med ljudbok


De flesta har sin egentid eller avkoppling genom internet eller via tekniken. Nästan alla kopplar av genom att se en tv-serie, en film, läsa bloggar eller bara surfa runt på internet. Någonting som under den senaste tiden har blivit allt större är även att faktiskt läsa via internet.

Trots att vi befinner oss mitt i digitaliseringen just nu, så har det tagit längre tid för oss människor att byta ut den fysiska boken mot e-böcker eller ljudböcker. Detta för att vi uppskattar konceptet och känslan av att hålla en fysisk bok i handen. I stort sätt allt annat, som läsa nyheter, planera i kalendern eller göra inköpslistor, gör vi idag i vår telefon.

Men under den senaste tiden har det börjat ske en förändring även här. Till en början fick podcast-formatet en väldigt stor framgång, och efter det har allt fleReading eBook on a small digital tabletr sakta men säkert börjat övergå till att även lyssna på ljudböcker via datorn eller telefonen. Väljer du att lyssna på en ljudbok via nätet så kan du alltså ladda ner en app till din telefon och på så vis lyssna precis när och var du vill så länge du har med telefonen och ett par hörlurar, vilket de flesta i stort sett alltid har.

Detta är självklart väldigt avkopplande eftersom du kan lyssna igenom en hel bok även genom att ligga och blunda och dessutom även somna till en bok på ett sätt som du inte kan göra om du själv är den som läser. Dessutom kan du lyssna på en bok när du flyger under en lång tid eller tillsammans med någon annan eftersom det är en annan röst som läser upp boken för dig eller er.

Så istället för att skrolla genom ett Instagram-flöde, Youtube-videor eller kolla på en serie så kan du alltså lyssna på vilken ljudbok du vill samtidigt som du har egentid eller bara kopplar av, själv eller tillsammans med någon annan.

Leave a Reply

mts_best