Sälj och fynda prylar till barnen på nätet

 

På nätet finns det communityn och sociala medier som är inriktade på att man ska kunna köpa och sälja prylar, och just marknaden för barnprodukter och barnkläder är enorm. Genom sociala medier når man snabbt ut till en stor mängd människor. Ur konsumenternas privatekonomiska synvinkel är detta naturligtvis helt fantastiskt. Men det är även en stor miljövinst för varje gång föräldrar väljer att shoppa exempelvis begagnade kläder till sina barn, via exempelvis sociala medier.

Little baby boy in stroller outdoors

Det finns flertalet kanaler för att köpa och sälja begagnade prylar till barnet (och förstås alla andra tänkbara saker som man byter ut och annars slänger och köper nytt). Man kan exempelvis ha en bloppis, det vill säga en ”loppmarknad” på sin egen blogg. Men det förutsätter förstås att man har en blogg, och att man har besökare. Där presenterar du dina prylar och läsarna kan gå in på din sida och handla av dig. På andra typer av sociala medier som är mer inriktade på interaktion, exempelvis Facebook och Instagram, kan man förstås även lägga upp saker till försäljning – och själv fynda från andra säljare. Det enda som krävs är ett konto. Facebook har mängder av köp- och säljsidor, både lokala och nationella. Små saker som barnkläder och leksaker kan man lätt skicka till köparen. Större prylar, exempelvis barnvagnar som Bugaboo, kostar dock mycket i frakt och dessutom vill man gärna se produkten innan man investerar i den. Många vill dessutom gärna köpa en helt ny barnvagn när det börjar bli dags för babyn att komma.

Förutom att det är roligt och ekonomiskt att handla begagnade prylar på nätet är det dessutom bra för miljön. Vi köper idag onödigt mycket nytt, och framför allt babykläder, som snabbt blir urväxta, kan man med fördel handla av andra föräldrar som säljer dem. På så sätt bidrar man till ett mer hållbart miljötänk. Varje år slänger medelsnittssvensken åtta kilo kläder i soptunnan – mycket av det helt i onödan! Naturvårdsverket jobbar för att utreda hur man kan öka återanvändningen av gamla kläder. Communityn och sociala medier är utmärkta kanaler för just detta.

Leave a Reply

mts_best