Hitta personal via sociala medier (och andra tips)

Det finns flera olika vägar för ett företag att locka till sig rätt personal. Här följer några tips på hur ni kan göra det, bland annat genom att använda er av sociala medier.

Sociala medier

Att som företag ha en stark närvaro i sociala medier har i det närmaste blivit ett måste. Det är inte bara det att en väl utformad kommunikationsstrategi i sociala medier stärker ert varumärke, det är också en kontaktyta som i bästa fall lockar den bästa personalen till er. Låt kanalerna vara öppna för människor att ta kontakt med er, inte bara i syfte att ställa frågor om er verksamhet utan också för dem att annonsera sig själva. Använd sociala medier, i alla fall delvis, som ett rekryteringsverktyg.

Kontakta ett bemanningsföretag

Ett sätt att hitta kompetent personal är att inte anställa den själv. Via till exempel ett bemanningsföretag i stockholm har ni möjligheten att låta någon annan sköta själva rekryteringen. Personalen som ni tar in är redan bedömd och klar, kompetensen är så att säga redan säkerställd. Särskilt väl fungerar det förstås i sammanhang där ni kan tänkas behöva kompetent personal med kort varsel och för tillfälliga produktionstoppar och liknande.

Lägg möda på hemsidan

En del människor använder inte sociala medier samtidigt som de kanske ändå kommer att söka upp ert företag på egen hand. Av den anledningen är det viktigt att ni håller er hemsida uppdaterad och snygg. Lägg alltid ut på hemsidan om det är så att ni söker personal. Var också noggranna med att beskriva vad det är ni gör på ett detaljerat och lockande sätt.

Leave a Reply

mts_best