Vad är Tinder?

Ända sedan Tinder kom för några år sedan har forumet och ordet kommit att bli något av ett fenomen. Det finns numera ett verb av Tinder som kallas för att ”tindra”, vilket innebär att man letar efter någon att dejta. Tinder är nämligen en dejtingapp som är tillgänglig både för Android och iPhone. Med hjälp av denna app kan man söka efter någon att träffa och enkelt få kontakt med denna person. Appen använder sig av en lätt metod som innebär att man sveper profiler åt olika håll får att visa sitt intresse eller ointresse.

Kille eller tjej?

Utformningen av Tinder är väldigt enkel. Du skaffar en profil via ditt Facebook-konto där vissa uppgifter följer med, bland annat hur gammal du är, vad du heter i förnamn och vilka grupper du är med i. Tinder tar även bilder från Facebook, som du kan välja mellan och arrangera hur du vill. Varje konto är en profil som presenteras som ett kort på din skärm. Man kan ställa in om man vill träffa tjejer eller killar eller både och. Du behöver inte vara kille eller tjej på Tinder finns numera fler könsalternativ som gör det möjligt att dejta utanför den binära könsordningen.

Höger eller vänster?

När du får upp ett nytt kort på din skärm sveper du antingen åt höger eller vänster. Höger betyder ”ja” medan vänster betyder ”nej”. Om du har svept höger på någon som har även har sagt ja till dig så uppstår en matchning. När du har en matchning med någon kan ni börja prata med varandra i ett enskilt chattrum som skapas på din skärm. Det går även att ta bort matchningar och anmäla personer om man tycker att de har gjort eller sagt något olämpligt. När man väl har en konversation med någon kan man bestämma en träff eller helt enkelt sluta prata, om det inte verkar intressant.

Leave a Reply

mts_best